Alex Wieseltier

Jeg er født den 22. juni 1941. Datoen for nazi Tysklands invasion af Sovjetunionen, hvor mine forældre flygtede fra Polen og har været til slutningen af krigen. 

Toget med de tilbagevendte fra Sovjetunionen "spyttede" os i Szczecin, hvor jeg gik i skole og fik min diplomingeniør uddannelse.

Jeg var en undervisningsassistent på Det Polytekniske Læreanstalt i Szczecin indtil 1970. Derefter som teknolog  og Overteknolog på en fabrik med 1300 ansatte.

Begivenheder i 1968, med den officielle jødeforfølgelse til følge, fik mig ikke til at forlade landet, som jeg stadigvæk betragtede som mit fædreland. 

Det var først den tilbagevendte atmosfære i halvfjerdserne og tanken om det liv, som ventede mine nyfødte børn i Polen, der fik mig til at komme med min familie til Danmark i 1976, som én af de sidste asylsøgende Jøder fra Polen.

Jeg fik et job hos FLSmidth, hvor jeg arbejdede i mange år og rejste rundt i verden som specialist i formalingsteknik. De sidste arbejdsår var jeg træning manager i FLSmidth Institute. 

Jeg blev pensioneret som halvfjerdsårig og bruger min fritid som blogger og amatørforfatter med polsk-jødiske forhold som hovedemne.

De fleste indlæg er skrevet på polsk og delvis oversat til dansk. 

Enkelte indlæg kan forekomme på engelsk.

Kontakt mig

Email: szurik2206@gmail.com
Skype: Kontakt os på skype
Følg mig: Facebook /

Alex Wieseltier - Uredte tanker
Alle rettigheder forbeholdes 2019
Drevet af Webnode Cookies
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang